Website Maker

Wat is een Website Maker?

 

Websites kun je doorgaans zelf bouwen of laten maken. Soms wordt met een Website Maker een tool bedoeld waar je een maandelijks vast bedrag betaald om jouw website zelf te gaan bouwen. Soms wordt met een Website Maker de daadwerkelijke persoon of organisatie bedoeld die jouw website maakt. Op deze pagina lees je over de twee scenario’s. Kies het scenario wat het beste bij je past.

web design

Website Maker - Tool

Je zult  ze ongetwijfeld kennen, de wereldwijde website tools om zelf je website mee te bouwen. Het mooie hiervan is dat je alles in eigen beheer kunt doen. Niemand die zegt hoe je iets wel of niet mag opschrijven of inrichten qua pagina’s of ontwerp. Het nadeel is uiteraard dat je geen sparring partner hebt en de hele website zelf moet bouwen. Echter als je nog weinig tot geen omzet hebt voor je bedrijf en iedere euro kunt gebruiken, dan kunnen deze tools voor jouw de uitkomst zijn. Voor de lange termijn raden we aan om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Website Maker - Persoon of bedrijf

Bedrijven zoals StudioWaas zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, maken, hosten en onderhouden van je website. Een groot verschil met andere Webdesign bureau’s is dat StudioWaas bewust een laag prijsmodel hanteert om zo professionele websites beschikbaar te maken voor het grote publiek. Verwacht dan uiteraard niet een persoonlijke ontwerper die 1 dag per week voor je klaar staat in een echte meeting,  want dat is onbetaalbaar. Maar het zal je verbazen hoe klein het prijsverschil is tussen de diensten van StudioWaas en de zogenoemde bekende ‘tools’ waarmee je zelf je website kunt bouwen zoals hierboven genoemd.

Website Maker als sparring partner

Waarom zou je een sparring partner willen? Goede vraag. Grote bedrijven hebben vaak marketing afdelingen met gespecialiseerde kennis over hoe je als bedrijf jezelf moet presenteren in de digitale wereld. Voor hen is het dus mogelijk minder relevant om per se SEO of SEA kennis extern naar binnen te halen. Maar de klein- tot middengrote bedrijven hebben dit vaak niet. Daarom kan het ideaal zijn om een Website Maker in te schalen die naast de website ook kennis heeft van Online Marketing. StudioWaas speelt hier precies op in.

seo

Website maker selecteren of zelf doen - Een uitgebreidere analyse

Een van de meest opvallende voordelen van het laten bouwen van een website door een professional is de professionele uitstraling die het met zich meebrengt. Een Website maker beschikt over de expertise om niet alleen een visueel aantrekkelijke website te ontwerpen, maar ook een die functioneel en gebruiksvriendelijk is. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten en stimuleert hen om langer op de website te blijven en actie te ondernemen.

 

Het bouwen van een website kan een complex en tijdrovend proces zijn, vooral voor degenen die niet bekend zijn met webdesign en ontwikkeling. Een Website maker kan deze last van je overnemen en waardevolle tijd besparen. Terwijl zij zich bezighouden met het bouwen en perfectioneren van je website, kun jij je richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijf, zoals marketing en klantenservice.

 

Een ander voordeel van het werken met een Website maker is hun technische expertise. Ze begrijpen de complexiteiten van webontwikkeling en kunnen snel eventuele technische problemen oplossen. Dit zorgt ervoor dat je website soepel draait en dat potentiële klanten niet worden ontmoedigd door technische obstakels.

Nadat je website is gebouwd, heb je nog steeds ondersteuning en onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft verlopen. Een Website maker kan deze ondersteuning bieden en eventuele problemen snel oplossen. Ze kunnen ook regelmatig onderhoud uitvoeren om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft en beschermd is tegen mogelijke bedreigingen zoals hackers.

 

Het zelf bouwen van een website kan aantrekkelijk lijken, maar het brengt ook enkele uitdagingen met zich mee die niet te verwaarlozen zijn.

 

Het zelf bouwen van een website vereist vaak het aanleren van nieuwe vaardigheden, vooral voor degenen zonder ervaring in webdesign en ontwikkeling. Dit kan een steile leercurve met zich meebrengen en veel tijd en moeite kosten om onder de knie te krijgen, tijd die je wellicht liever besteedt aan andere aspecten van je bedrijf.

Het gebruik van online tools en sjablonen om zelf een website te bouwen kan resulteren in een website met beperkte functionaliteit. Deze tools bieden mogelijk niet alle functies die je nodig hebt om je bedrijf effectief te promoten en te beheren. Een Website maker kan maatwerkoplossingen bieden die perfect aansluiten bij jouw specifieke behoeften.

 

Een zelfgebouwde website kan er vaak amateuristisch uitzien, vooral als je geen ervaring hebt met webdesign. Dit kan potentiële klanten afschrikken en hun vertrouwen in de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van je bedrijf schaden. Een professioneel ontworpen website straalt daarentegen vertrouwen en professionaliteit uit, wat essentieel is voor het succes van je bedrijf.

 

Zodra je zelf een website hebt gebouwd, ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de ondersteuning ervan. Dit kan lastig zijn als je niet over de nodige technische kennis beschikt. Een Website maker kan daarentegen continue ondersteuning en onderhoud bieden, zodat je website altijd optimaal presteert en veilig is.

 

Na het overwegen van de voor- en nadelen is het duidelijk dat het laten bouwen van een website door een professional, oftewel een Website maker, vaak de beste keuze is. Het biedt tal van voordelen, waaronder een professionele uitstraling, tijdsbesparing, technische expertise, en continue ondersteuning en onderhoud.

Als je op zoek bent naar een website voor je bedrijf, is het dus verstandig om een Website maker in te schakelen. Ze kunnen een website bouwen die perfect aansluit bij jouw behoeften en doelstellingen, en die je bedrijf naar nieuwe hoogten kan tillen. Investeer in de toekomst van je bedrijf door te kiezen voor een professionele website maker. Het zal zich zeker terugbetalen in termen van verbeterde online aanwezigheid, verhoogde geloofwaardigheid en meer klanten die jouw producten of diensten ontdekken en waarderen.

Kies een Website Maker

Bekijk onze prijzen en ontdek hoe betaalbaar het kan zijn om een website te laten bouwen.

Chat openen
Stel je vraag
Stel je vraag 👋