studiowaas

Tekst aanpassen op website

StudioWaas ontzorgt graag zoveel mogelijk. Het kan echter zijn dat u tekstuele aanpassingen wilt doen aan uw website. Dat kunt u gemakkelijk zelf via een eigen account. Op deze pagina staat beschreven hoe u dit gemakkelijk doet.

Stap 0: Zelf doen of laten doen?

Wilt u StudioWaas de wijzigingen laten doen?Kijk dan op de prijzen pagina voor onze extra diensten.

Stap 1: Inloggen op de website

Ga allereerst naar de websitelink die u van StudioWaas gekregen heeft om in te loggen. Dit is meestal: www.websitenaam.nl/inloggen

Echter in de praktijk wordt er in plaats van ‘inloggen’ een andere term gebruikt.

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

inloggen studiowaas

Stap 2: Dashboard

U ziet nu het Dashboard van WordPress. U kunt niet alles zien, want dat is voor uw bescherming onzichtbaar gemaakt. In dit scherm kunt uw profiel beheren door bijvoorbeeld uw wachtwoord aan te passen (Onderaan de pagina).

WordPress dashboard

Stap 3a: Ga rechtstreeks naar de betreffende pagina via dashboard

Ga naar de betreffende pagina door links in het menu op ‘Pagina’s’ te klikken.

Wordpress Dashboard klik op pagina's

Nu komt in het overzicht van pagina’s en kunt u de gewenste pagina aanpassen door op ‘Bewerk met Elementor’ te klikken.

bewerk met elementor via dashboard

Stap 3b: Ga rechtstreeks naar de betreffende pagina via de bovenbalk

Een alternatieve methode die ook werkt is als u in de URL balk de betreffende pagina intypt of opzoekt. Bijvoorbeeld www.websitenaam.nl/betreffende-pagina. Vervolgens verschijnt er, als u ingelogd bent, bovenaan de website een zwarte taakbalk. Hier kunt u ook direct klikken op ‘Bewerk met Elementor’ om de website te bewerken. 

studiowaas tekst aanpassen

Let op: Vanaf hier is het belangrijk om goed op te letten

Om te voorkomen dat u pagina’s per ongeluk qua styling kapot maakt, is het belangrijk om nauwkeurig de stappen te volgen. Mocht u een pagina geopend hebben en iets verkeerd hebben gedaan, dan kunt u dit mogelijk nog herstellen op twee manieren:

  1. CTRL + Z
  2. Linksonderin klikken op de geschiedenis. Vervolgens kunt u (bovenste rode pijl) een van de vorige bewerkingen terugzetten.

Loopt u vast? Neem dan contact met ons op of bestel onze dienst ‘Extra pagina’s maken‘ op de Prijzen pagina.

studiowaas

Stap 4: Bewerking modus

Na het kort laden van de pagina ziet u een vergelijkbaar beeld als dit plaatje. Links ziet u de Elementor werkbalk. Hiermee kunt u wijzigingen doorvoeren. Een tekst aanpassen kunt u doen door op het potloodje te klikken. Deze verschijnt als u met de muis over het tekstgebied beweegt.

studiowaas tekst aanpassen

Stap 5: Tekst aanpassen in werkbalk (links)

U kunt nu links (bovenste rode pijl) in het tekstveld de tekst aanpassen. Dit werkt op dezelfde manier voor titels als normale tekst. Zodra u tevreden bent kunt u klikken op ‘Update’. Dit zorgt ervoor dat de website (Live) geüpdatet wordt. Doe dit alleen als u zeker bent van de aanpassing.

studiowaas tekst aanpassen

Dat was het!

Liever teksten door StudioWaas laten aanpassen?

Wij gaan graag verder dan onze standaard service. Wilt u ontzorgd worden en teksten door ons laten aanpassen? Maak dan gebruik van onze extra diensten.

website laten maken
Chat openen
Stel je vraag
Stel je vraag 👋