studiowaas

Pagina's toevoegen

StudioWaas ontzorgt graag zoveel mogelijk. Het kan echter zijn dat u extra pagina’s zelf wenst te maken. Kijk eerst of uw WAAS-pakket deze optie heeft en zoniet, upgrade naar een hoger pakket.

Stap 0: Zelf doen of laten doen?

Wilt u StudioWaas de pagina’s laten toevoegen? Kijk dan op de prijzen pagina voor onze extra diensten.

Stap 1: Inloggen op de website

Ga allereerst naar de websitelink die u van StudioWaas gekregen heeft om in te loggen. Dit is meestal: www.websitenaam.nl/inloggen

Echter in de praktijk wordt er in plaats van ‘inloggen’ een andere term gebruikt.

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

inloggen studiowaas

Stap 2: Klik op 'pagina's'

U ziet nu het Dashboard van WordPress. U kunt niet alles zien, want dat is voor uw bescherming onzichtbaar gemaakt. Om een pagina toe te voegen gaat u naar ‘pagina’s’.

Wordpress Dashboard klik op pagina's

Let op: Vanaf hier is het belangrijk om goed op te letten

Om te voorkomen dat u pagina’s verwijderd of per ongeluk qua styling kapot maakt, is het belangrijk om nauwkeurig de stappen te volgen. Mocht u een pagina geopend hebben en iets verkeerd hebben gedaan, dan kunt u dit mogelijk nog herstellen op twee manieren:

  1. CTRL + Z
  2. Linksonderin klikken op de geschiedenis. Vervolgens kunt u (bovenste rode pijl) een van de vorige bewerkingen terugzetten.

Loopt u vast? Neem dan contact met ons op of bestel onze dienst ‘Extra pagina’s maken‘ op de Prijzen pagina.

studiowaas

Stap 3: Pagina toevoegen

Hier ziet u het overzicht van pagina’s. Een pagina toevoegen kan gemakkelijk door te klikken op de button ‘Nieuwe pagina toevoegen’ (zie rode pijl).

nieuwe pagina toevoegen

Stap 3: Pagina titel

U krijgt nu het volgende scherm te zien, waarbij u een titel moet toevoegen (1). Daarna is het belangrijk om eerst op ‘Concept opslaan’ (2) te klikken zodat de titel niet verloren gaat. Vervolgens kunt u klikken op ‘Bewerk met Elementor’ (3). Hiermee wordt u naar de daadwerkelijke pagina gebracht.

studiowaas handleiding

Stap 4: Kale pagina

U krijgt nu een vergelijkbaar scherm als dit te zien. U heeft nu nog een kale pagina en daarmee de keuze om vanuit de bibliotheek een standaard blok te kiezen (pijl 1) of helemaal vanaf scratch een opzet te kiezen (pijl 2). Vervolgens kunt een element zoals een titel, plaatje of tekst toevoegen aan de box (pijl 3)

pagina toevoegen studiowaas

Stap 5: Pagina toevoegen

Als u in de vorige stap gekozen heef voor het vanaf scratch opbouwen van de pagina, dan krijg u vervolgens een paar opties. Het is gebruikelijk om te kiezen voor een Flexbox (pijl 1) en vervolgens voor de structuur van pijl 2. Hier heeft u echter de vrijheid om ook voor een andere pagina opzet te kiezen.

studiowaas handleiding

Stap 6: Box toegevoegd, terug naar menu

In dit voorbeeld hebben we de flexbox toegevoegd. De werkbalk links toont meteen allerlei details. Echter kunt u altijd via de blokjes (rode pijl) weer terug naar het menu met items. Als u hier op klikt zult u zien dat uw weer kunt kiezen om bijvoorbeeld eerst een titel of plaatje toe te voegen aan de box.

studiowaas handleiding

Stap 7: Een element toevoegen

In dit voorbeeld gaan we een element, zoals en plaatje, toevoegen. Houd de muis ingedrukt terwijl u (pijl 1) op het afbeelding klikt en sleep deze naar de plek van pijl 2.

studiowaas handleiding

Stap 8: Element bewerken

U kunt nu het element bewerken en daadwerkelijk een plaatje selecteren (pijl 2). Let er op dat u dit doet door eerst op het potloodje te klikken. Deze verschijnt zodra u met de muis over het element heen beweegt (pijl 1).

studiowaas handleiding

Stap 9: Plaatje opslaan en pagina publiceren

Plaatje geüpload? Dan ziet u deze nu verschijnen. Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos. Het toevoegen van titels en tekst is redelijk ‘What you see is what you get’. We kunnen aanraden om eventueel op YouTube verder te kijken naar video’s zoals ‘Uitleg over Elementor’.

Liever pagina's door StudioWaas laten maken?

Wij gaan graag verder dan onze standaard service. Wilt u ontzorgd worden en pagina’s door ons laten aanmaken? Maak dan gebruik van onze extra diensten.

website laten maken
Chat openen
Stel je vraag
Stel je vraag 👋