Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie nodig? Bij StudioWaas ben je aan het juiste adres. Met onze ervaring als website bouwers laten we jouw website goed scoren in de zoekresultaten. Bekijk wat belangrijk is voor zoekmachine optimalisatie en onze mogelijkheden.

Het belang van SEO

Een extra of noodzaak?

Website beheer

StudioWaas kan je volledig ontzorgen

SEO scan

Voor concreet advies voor jouw website

Zoekmachine optimalisatie

Een website zonder bezoekers kan geen online succes behalen. Daarom is het cruciaal om gemakkelijk gevonden te worden op relevante zoekwoorden. Een SEO-bedrijf kan je daarbij helpen door je website hoger te laten scoren op Google. Hierdoor wordt je site beter zichtbaar en trek je meer gratis verkeer aan.

Waarom zoekmachine optimalisatie

Veel bedrijven zien zoekmachine optimalisatie nog als onbekend terrein en begrijpen niet waarom ze erin zouden moeten investeren. Maar een sterke online aanwezigheid is essentieel om je producten of diensten aan de juiste doelgroep te presenteren. Bovendien bevindt maar liefst 96% van de websitebezoekers zich in de oriëntatiefase. Ze zoeken naar oplossingen, maar zijn nog niet klaar om te kopen. Het is dus van vitaal belang om op dat moment goed vindbaar te zijn, omdat je dan tussen de vergelijkbare aanbiedingen staat die de consument overweegt.

3 pijlers van Zoekmachine Optimalisatie

Als een SEO-bureau praat over zoekmachine optimalisatie, bedoelen ze meestal deze drie dingen die het resultaat bepalen van jouw zichtbaarheid in de zoekresultaten:

Technische SEO

Dit gaat over hoe goed de techniek van je website werkt. Een goed werkende site kan hoog scoren op Google.

On-page SEO

Dit is het optimaliseren van verschillende onderdelen op een webpagina, zodat die pagina goed scoort op een bepaald zoekwoord.

Off-page SEO

Hier draait het vooral om linkbuilding. Door links naar je site te krijgen, bouw je autoriteit op en krijg je hogere posities in zoekresultaten!

Technische basis voor zoekmachine optimalisatie

Een goede technische basis is essentieel voor een succesvolle SEO-strategie. Google streeft ernaar om bij elke zoekopdracht de meest relevante resultaten te tonen, maar ook de gebruikerservaring moet optimaal zijn. Als de technische kant niet op orde is, zullen andere optimalisatie-inspanningen, zoals het schrijven van ‘SEO-teksten’, minder effect hebben. Stel je voor dat je een huis bouwt. Voordat je begint te bouwen, heb je een stevige fundering nodig. In SEO is de techniek van de website die fundering.

On page - optimalisatie voor SEO

Als de techniek van de website goed is, kun je je richten op on-page SEO. Hier kijken we naar de kansen en mogelijkheden voor optimalisatie, die natuurlijk variëren per organisatie. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Het verbeteren van bestaande webpagina’s, het opzetten van een duidelijke interne linkstructuur en het maken van nieuwe landingspagina’s die gericht zijn op specifieke zoekwoorden.

Off page - optimalisatie voor SEO

Nadat de technische basis is gelegd en je het on page gedeelte onder de knie hebt, komt de off page zoekmachine optimalisatie aan de beurt. Als je al een goede positie hebt op Google kan het soms nodig zijn om nog een laatste zetje te geven om op de eerste pagina te komen. Dan komt off-page SEO, oftewel linkbuilding, om de hoek kijken. Hierbij zoeken we naar andere websites waar we een link naar jouw site kunnen plaatsen, zodat je hoger scoort in zoekresultaten. We richten ons vooral op de meest relevante zoekwoorden met veel maandelijkse zoekopdrachten en zorgen voor een natuurlijk linkprofiel.

seo scan

SEO scan door StudioWaas

Wil je zoekmachine optimalisatie toepassen voor jouw website, maar weet je niet waar te beginnen? Laat ons een SEO scan doen van jouw website en dan komen wij met concrete verbetersuggesties.

Vragen om jezelf te stellen bij zoekmachine optimalisatie

Handige vragen om aan jezelf te stellen bij zoekmachine optimalisatie zijn vragen zoals:

  • Welke technische aanpassingen zijn nodig om hoog te scoren op Google?
  • Hoe goed ben je vindbaar op de zoekwoorden die belangrijk zijn voor jou?
  • Hoe goed presteren je directe concurrenten op relevante zoektermen?
  • Welke verbeteringen kunnen worden doorgevoerd om de gebruikerservaring te verbeteren?

Door deze vragen te beantwoorden en de antwoorden te gaan toepassen op je website zul je al gelijk grote stappen kunnen maken. Vind je het lastig? StudioWaas helpt je hier graag bij.

Expertise in zoekmachine optimalisatie

Als specialisten in zoekmachine optimalisatie streven we ernaar om je website hoog te laten scoren op Google. Onze marketeers bekijken niet alleen de inhoud van je site, maar onze ontwikkelaars inspecteren ook kritisch de technische kant van SEO. We richten ons niet alleen op het vergroten van het verkeer, maar vooral op het aantrekken van het juiste publiek. Bij het opzetten van websites houden we bijvoorbeeld rekening met de customer journey en het moment waarop we de juiste boodschap afstemmen op de behoeften van je doelgroep.

Een partner in zoekmachine optimalisatie

Zoek je een partner die je kan helpen met zoekmachine optimalisatie? We staan klaar om je te assisteren bij het verbeteren van je online vindbaarheid. Dit doen we niet alleen, maar samen met jou. We werken een plan uit dat perfect past bij jouw situatie en bedrijfsdoelen. Of maak gebruik van onze standaard SEO scan om vervolgens zelf aan de slag te kunnen gaan met verbeteren.

seo scan

SEO scan door StudioWaas

Wil je zoekmachine optimalisatie toepassen voor jouw website, maar weet je niet waar te beginnen? Laat ons een SEO scan doen van jouw website en dan komen wij met concrete verbetersuggesties.

Chat openen
Stel je vraag
Stel je vraag 👋