SEO uitbesteden

SEO uitbesteden? StudioWaas kan jou ondersteunen bij het verbeteren en optimaliseren van SEO. Met onze kennis en ervaring in het bouwen van websites weten we waar een goede website aan moet voldoen om goed te scoren op het gebied van SEO.

Het belang van SEO

Een extra of noodzaak?

Website beheer

StudioWaas kan je volledig ontzorgen

SEO scan

Voor concreet advies voor jouw website

SEO uitbesteden aan StudioWaas

Wil je je SEO uitbesteden of zelf aanpakken? Er zijn redenen om het uit te besteden, maar waarom zou je het zelf proberen?

Het internet staat vol met gidsen en lijsten om zelf SEO aan te pakken. Je kunt een deel van de kennis zelf opdoen. Maar in de praktijk blijkt het vaak lastiger dan gedacht. Vaak kom je niet verder dan het schrijven van content volgens de ‘Google richtlijnen’.

Maar als je merkt dat je inspanningen niet het gewenste resultaat opleveren, kan het uitbesteden van je SEO een logische stap zijn. En vaak loont het zelfs. De investering verdien je terug door betere online resultaten via organisch verkeer.

Waarom SEO uitbesteden

Waarom zou je SEO uitbesteden? Veel mensen zien SEO als ingewikkeld en tijdrovend. Het kost tijd om resultaten te zien, en onderschatting is gebruikelijk. Veel ondernemers kiezen ervoor om hun SEO-werkzaamheden uit te besteden aan een online marketingbureau omdat ze zelf niet de gewenste resultaten behalen. Dit komt vaak door een gebrek aan kennis en tijd. Als je ervoor kiest om je SEO aan ons uit te besteden, beginnen we met het bepalen van een strategie die past bij jouw behoeften. Dit leidt tot een op maat gemaakte aanpak. Sommige klanten willen dat we alles voor hen doen (ontzorgen), terwijl anderen misschien alleen behoefte hebben aan specifieke SEO-diensten. Het uitbesteden van SEO is een slimme keuze als:

  • Je je liever richt op het runnen van je bedrijf.
  • Je weinig kennis hebt van zoekmachine optimalisatie.
  • Je betere online resultaten wilt behalen.
  • Je hoger wilt scoren op relevante zoekwoorden in Google.

3 pijlers bij SEO uitbesteden

Onze aanpak voor SEO draait om drie belangrijke pijlers: de technische kant van de website, de inhoud van de webpagina’s en de autoriteit van de website. Bij ons bestaat elk optimalisatietraject meestal uit vier stappen.

Technische SEO

Een goed werkende website is essentieel. Het zorgt ervoor dat je hoog kunt scoren in zoekmachines zoals Google.

On-page SEO

We optimaliseren verschillende aspecten binnen een webpagina om ervoor te zorgen dat deze goed scoort op relevante zoekwoorden.

Off-page SEO

Het bouwen van autoriteit voor je website is cruciaal. Dit doen we voornamelijk door middel van linkbuilding, wat ervoor zorgt dat je website hoger scoort en meer gezag krijgt.

SEO uitbesteden in twee delen

We beginnen met het samen bepalen van de strategie voor het traject. Dit omvat een initiële meting, een analyse van zoekwoorden en het identificeren van de benodigde taken om de doelen te bereiken. Een goed functionerende website vormt de basis voor succes in zoekmachines. Twee belangrijke SEO-factoren voor website techniek zijn snelheid en fouten. Google geeft de voorkeur aan websites zonder technische fouten, omdat dit de gebruikerservaring kan schaden. Ook trage websites zorgen voor minder conversies.

On page - optimalisatie voor SEO

Na het verbeteren van de technische aspecten van de website, is het tijd om de inhoud aan te pakken. Google hecht veel waarde aan bepaalde factoren op de pagina zelf (on-page SEO). Deze factoren geven aan Google informatie over waar de pagina over gaat, waardoor Google jouw pagina kan tonen bij relevante zoekopdrachten.

Off page - optimalisatie voor SEO

Als de techniek en on-page SEO goed staan en je al een bepaalde positie hebt bereikt in Google, kan het soms nog nodig zijn om een extra duwtje te geven om op pagina 1 te komen. Dan is het tijd voor off-page SEO, oftewel linkbuilding. We gaan op zoek naar andere websites waar we een link naar jouw site kunnen plaatsen om zo de ranking te verbeteren. We richten ons vooral op de meest relevante zoekwoorden met veel zoekvolume en zorgen voor een natuurlijk linkprofiel.

seo scan

SEO scan door StudioWaas

Wil je weten hoe jouw website ervoor staat? Bekijk de SEO scan waarmee we jouw website analyseren en een concreet rapport opleveren met verbetersuggesties.

SEO uitbesteden aan StudioWaas

Het uitbesteden van SEO aan een gespecialiseerd bureau is een slimme zet, omdat zij ervoor zorgen dat je website hoog scoort in Google. Echter, soms worden resultaten beloofd die niet met 100% zekerheid kunnen worden gegarandeerd. Met onze allesomvattende aanpak streven we naar hoge posities in Google. We kunnen echter geen garantie geven voor een #1 positie. Bovendien is het cruciaal om voortdurend bezig te zijn met SEO, omdat ons vakgebied voortdurend evolueert en behaalde posities kunnen verschuiven. We volgen alle ontwikkelingen op de voet en houden de focuszoekwoorden nauwlettend in de gaten. Als een focuszoekwoord begint te dalen, besteden we extra aandacht aan die pagina.

Mobiele optimalisatie voor SEO

Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om websites te bezoeken. Het is dus essentieel dat je website goed presteert op mobiele apparaten. Google houdt hier rekening mee bij het beoordelen van de ranking van je site.

SEO uitbesteden voor de gebruikerservaring

Een positieve gebruikerservaring is cruciaal voor SEO. Dit omvat zaken als laadsnelheid, navigatiegemak, leesbaarheid van de inhoud en algemene gebruiksvriendelijkheid van je website. Een website die gemakkelijk te gebruiken is, wordt beloond met hogere posities in zoekresultaten.

Lokale SEO

Voor bedrijven met een fysieke locatie is lokale SEO van groot belang. Het optimaliseren van je website en online aanwezigheid voor lokale zoekopdrachten kan helpen om klanten in de buurt aan te trekken. Dit omvat het claimen van je bedrijfsvermelding op platforms zoals Google Mijn Bedrijf, het verzamelen van lokale beoordelingen en het opnemen van lokale zoekwoorden in je content.

Content kwaliteit bij SEO uitbesteden

De kwaliteit van je content speelt een grote rol in SEO. Het is belangrijk om waardevolle, relevante en unieke content te creëren die aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep. Dit omvat ook het regelmatig bijwerken en verbeteren van je bestaande content, evenals het gebruik van zoekwoorden op een natuurlijke en zinvolle manier. Met onze SEO scan bekijken we jouw website en geven concreet advies. Het daadwerkelijk opschrijven goede teksten is iets waar je tips over kunnen geven, maar waar je wel zelf voor aan de lat staat. We kunnen hier zover in gaan als je wilt. Vraag ook naar de mogelijkheden naast de SEO scan.

seo scan

SEO scan door StudioWaas

Wil je weten hoe jouw website ervoor staat? Bekijk de SEO scan waarmee we jouw website analyseren en een concreet rapport opleveren met verbetersuggesties.

Chat openen
Stel je vraag
Stel je vraag 👋